Vedr. 100 g torskerogn fra Bornholms

| |

Kategorier

Nyheder

PRESSEMEDDELELSE:
Vi har idag, onsdag den 11. januar 2017, modtaget information om at der er påvist vækst i nogle
100 g’s torskerogn, produceret af Bornholms A/S i Nexø. Desværre har vi fundet nogle dåser
fra produktionsdatoerne: 6., 7. og 8. december som viser tegn på “bombage”.

De berørte dåser vil være “bomberede”, hvilket vil sige at de er “hævede” i folien.
Dåser med vækst bør ikke spises, da der kan være en risiko for fødevaresikkerheden.

Det drejer sig om følgende:

100 g torskerogn af mærket Bornholms A/S, solgt på tilbud i REMA1000-butikkerne
på landsdækkende plan, fra uge 1 2017.

Da vi ikke vil tage nogle risici, vælger vi at trække al produktion af 100 g torskerogn tilbage.
Det vil sige alle 100 g torskerogn solgt i REMA1000 med følgende produktionsdatoer:
6., 7., 8., 9., 12. og 13. december 2016.

Årsagen til, at vi trækker alt tilbage (også de datoer) hvor der ikke er påvist noget,
er for at være sikre på at hvis der er en vækst – men emballagen ikke synligt påvirket –
så skal risikoen væk.

Bakterien er i den gruppe som kan give maveinfektion, hvis man er så uheldig at indtage den.
Skulle man have indtaget den, er det nødvendigvis ikke sikkert at man reagerer negativt, men sker det må man forholde sig til det.
Risiko:
Vækst af Enterobacteriacea udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, men er en indikator på kontaminering og kan bevirke ændret lugt/smag af produktet samt nedsat holdbarhed.
På grund af den utilsigtede bakterievækst er produktet vurderet uegnet til konsum.
Årsagen er utætheder opstået i forbindelse med på svejsningen af låget.

Vi har haft en ”hot-line” i gang hele formiddagen og venlige kunder har ringet og fortalt, at de har spist torskerognen uden problemer, og spørger så til hvad de så skal gøre med det resterende
som ikke fejler noget. Vores anbefaling er at aflevere torskerognen retur, uanset om
der er ”bombage” eller ej. Vi vil naturligvis ikke risikere noget på vores kunders vegne.

Vi beklager dybt den ulejlighed det giver.

Med venlig hilsen
Christian Sieverts, direktør Bornholms A/S

Hvis du vil læse mere, kan du gå ind via dette link til Fødevarestyrelsen