Festlig hummersuppe
Portioner: 4
PRINT OPSKRIFT
MAD PÅ KUN 20 MINUTTERFestlig hummersuppe med ovnbagt torsk, ristet blomkålsris og krydderurter. Bornholms Hummersuppe er en fyldig velsmagende suppe med en cremet konsistens og fine stykker af hummerkød.En nem og lækker forret med skønt fyld af torsk og urter. Smagen er intens og en sikker vinder på menuen.
INGREDIENSER
HUMMERSUPPE
- 375 g Bornholms hummersuppe
- 1 dl hvidvin
- 1 dl æbleeddike
- 1 stk. lime skrallen heraf
- Krydderurter (kørvel, dild, estragon – plukket og blandet)
OVNBAGT TORSK
- 250 g frisk torskefilet
- Olivenolie
- 50 g skalotteløg, finthakket
- Salt og peber
RISTET BLOMKÅLSRIS
- 100 g blomkålsris
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du
HUMMERSUPPE
- Hæld hvidvin og æbleeddike i en gryde og kog ind, indtil der er ca. 1/3 tilbage i gryden.
- Tilsæt Bornholms hummersuppe og varm op under piskning.
- Smag til med limesaft, limeskal, salt og peber.
OVNBAGT TORSK
- Forvarm en ovn til 225°C. Pensl en bradepande med olivenolie.
- Skær torskefileterne i stykker à 3 x 3 cm.
- Krydr torskestykkerne med salt og peber på den ene side.
- Læg dem i bradepanden med den krydrede side nedad.
- Pensl torskestykkerne med olivenolie og drys med finthakket skalotteløg.
- Bag torskestykkerne i ovnen i 6-7 minutter.
BLOMKÅLSRIS
- Varm en pande op til hård varme og rist blomkålsrisene i lidt olie og krydr med salt og peber.
SERVERING
- Anret torsken i en dyb tallerken. Hæld den varme hummersuppe omkring torsken.
- Drys med ristet blomkålsris og top anretningen med krydderurter.
- Velbekomme!